Florin Busuioc a „dat din casă”. Cât de corectă este, de fapt, prognoza meteo

11 10. 2024, 16:07
Florin Busuioc a „dat din casă”. Cât de corectă este, de fapt, prognoza meteo.
Florin Busuioc a povestit cum este adesea sunat de diferite persoane pentru a afla direct de la „sursă” cum va fi vremea. Totuși, acesta a dezvăluit și un secret pe care foarte puțină lume îl știe și, anume, acela că prognozele meteo nu se pot face niciodată pe mai mult de patru zile. Dincolo de acest orizont de timp, probabilitatea ca ele să fie reale este doar de 7%.
„Cum să nu? Mișu Predescu, producător de film, dacă are filmare exterioară mă sună. Eu nu știu exact cum e acolo, îi spun pe zona respectivă 4 zile. Vă spun ceva, un lucru pe care nu-l știe multă lume, tot ce este peste patru zile, prognoza de peste patru zile este valabilă 7% atât, nu se poate face prognoză pe mai mut de patru zile. În primăvara asta se schimbă vremea de la o oră la alta”, a povestit Florin Busuioc.
Îndrăgitul prezentator tv a vorbit și despre faptul că, în trecut, se făceau niște statistici în funcție de cum erau temperaturile în fiecare lună din anii precedenți. Acestea se făceau cu scopul ca oamenii să afle când e sezonul ideal pentru agricultură sau pentru alte activități care țin de acest amănunt.
„Începând 1990 nu se mai poate face prognoză pe bază de statistică, ele au murit, înainte așa se făcea. Știai că vremea va fi cam la fel între lunile trecute, făceai o statistică pentru agricultură, zboruri.”, a mai spus Florin Busuioc în cadrul podcastului realizat de Horia Brenciu.

Ce relaţie are Florin Busuioc cu fiul său

Un alt subiect pe care prezentatorul de la ProTV l-a abordat a fost legat de relația tumultuoasă pe care o are cu fiul său. Acesta a mărturisit că îi pare rău pentru felul în care s-a comportat cu fiul lui și că a făcut eforturi pentru a îmbunătăți comunicarea dintre ei.

Deşi spune că l-a căutat, Florin Busuioc jr. îl contrazice. În cadrul unui interviu mai vechi, tânărul a mărturisit că lucrurile nu au fost niciodată aşa cum tatăl lui le-a prezentat în spaţiul public.

„M-a afectat foarte tare absența lui din viața mea, probabil de aici și firea mea vulcanică, probabil de aici și rebeliunea asta a mea care m-a băgat în tot felul de r***turi, dar ideea este că eu nu pe tatăl meu îl consider vinovat pentru faptele mele din trecut, probabil îl văd foarte mare vinovat pentru minciunile din presa, cum că el m-ar fi căutat.

Sincer să fiu, eu nu am văzut vreodată vreun gest din partea lui. Asta este alegerea lui, treaba lui, viața merge înainte. Eu sper ca el să fie bine și să îl avem pe micile ecrane cât de mult posibil, în rest „se rezolvă ele’ citat din mesajul acid pe care i l-am trimis în perioada în care era bolnav, adică suferise acel infarct”, a declarat Florin Busuioc jr. pentru playtech.ro.

foto: social media